Ціни на овочі побили рекорд з падіння за 3 роки

Поділитися:

Українські фермери продають практично всі овочі за найнижчими цінами за останні 3 роки. Про це розповідає директор оптового ринку “Шувар”.

«Для покупців це безперечно плюс. Особливо, якщо згадати, що рік тому в цей час картопля коштувала по 10-12 грн / кг, а сьогодні – від 5,5 грн / кг. Однак якщо такі низькі ціни збережуться протягом зими, то в наступному році можемо отримати зворотний ефект. Поясню чому. За низької ціни на урожай менше аграріїв вирощувати овочі в наступному сезоні. А це – менший урожай, високі ціни і поява імпорту », – пояснює директор ринку.

Слід зазначити, що початок сезону 2020/21 все більше стає схожим на справжній виклик для аграріїв і трейдерів.

«Але бувало і набагато гірше. Ми дуже розраховуємо на витримку наших фермерів. У такі непередбачувані часи системні, сплановані продажі рятують, як ніколи », – кажуть експерти.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається масовий спад цін на овочі. За припущеннями експертів, надалі вартість деяких видів товарів може впасти ще більше від поточного значення.

Як свідчать дані з боку Державної служби статистики України, зараз на українських ринках можна купити оптом картопля за ціною в 6 гривень за кілограм.

Раніше повідомлялося, що зараз за програмою «Надання кредитів через Укрдержфондом» виплачено 28 млн, а за програмою «Здешевлення кредитів по фермерах» – 3,5 мільйона гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу