Світовий туризм в цьому році впаде на 70%

Поділитися:

Глобальний туризм в цьому році сильно скоротиться. У порівнянні з минулим роком він впаде на 70%. При цьому відновлення почнеться спочатку в Європі.

Як повідомляє в четвер, 28 травня, CNN, про це на прес-конференції в Мадриді заявил голова Всесвітньої туристської організації при Організації об’єднаних націй Зураб Пололікашвілі.

За його словами, попередні глобальні кризові ситуації привели до зниження туризму на 10-20%, але пандемія коронавируса погіршила ситуацію.

Цього літа все більше людей будуть їздити сушею, а не повітрям. Сільський туризм в горах, а не на пляжах, може принести користь. Ми очікуємо поновлення міжнародних рейсів починаючи з вересня, якщо до того часу вірус виявиться під контролем, – сказав Пололікашвілі, – додавши, що дослідження показали, що 100% з 217 туристичних напрямків у всьому світі були важкодоступні через транспорт, який закритий на карантин.

Пололікашвілі також зазначив, що Європа першою почне відновлюватися, оскільки вона історично є найбільш відвідуваним регіоном і найбільш підготовленим в плані охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше Португалія, Іспанія, Чорногорія, Греція, Туреччина, Австралія та ряд інших країн оголосили, що почнуть приймати туристів. При цьому в кожній з країн свої вимоги і дати, коли туристичний сезон почнеться.

Як раніше повідомлялося, влада Туреччини в надії залучити туристів в країну і відновити туристичний бізнес після Коронавірусние кризи запустили програму сертифікації «Здоровий туризм».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу