Суддю Чауса залишили під домашнім арештом

Поділитися:

За рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, залишено без змін рішення щодо домашнього арешту колишнього судді Дніпровського районного суду Миколи Чауса. Окрім того, відхилено апеляційні подання прокурорів та адвокатів.

Відомо, що сам розгляд апеляції відбувався у закритому режимі. Як заявив захист Чауса, розголошення процесу розгляду апеляції може мати небезпечні для їхнього клієнта відомості.

Як відомо, довгий час екссуддя Чаус перебував у Молдові та навіть у 2017 році намагався отримати офіційний політичний притулок в Кишиневі. Вже 3 квітня 2021 року між Україною і Молдовою спалахнув скандал. Повідомлялося, що екс-суддю було викрадено у центрі Кишинева. За даними правоохоронних органів Молдови, до його зникнення були причетні спецслужби України. Українські правоохоронні органи офіційно заявили, що не причетні до викрадення Чауса.

30 липня поточного року колишнього суддю несподівано знайшли у Вінницькій області. Тоді затримання проводили співробітники СБУ. Як заявив колишній заступник генерального прокурора Віктор Тріпак, Чаус несе інтерес для чинної влади, маючи компромат на п’ятого президента Петра Порошенка та його оточення.

Також повідомлялося, що 4 серпня суддю Чауса відправили під домашній арешт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу