Суд встав на сторону «Украероруху» в справі проти МАУ

Поділитися:

Верховний суд України зобов’язав авіакомпанію “Міжнародні авіалінії України” укласти договір про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування з Державним підприємством обслуговування повітряного руху України (“Украерорух”). Таке рішення позбавило авіаперевізника можливостей несплати боргу за отримані послуги.

Відомо, що 30 вересня 2020 року Касаційний господарський суд в складі ВСУ відмовив МАУ в задоволенні касаційної скарги на постанову Північного апеляційного господарського суду про необхідність зобов’язати авіакомпанію укласти договір про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування.

Раніше постановою Північного апеляційного господарського суду була в повному обсязі задоволено апеляційну скаргу “Украероруху” МАУ щодо врегулювання розбіжностей і зобов’язання компанії укласти відповідний договір.

“Спроби авіакомпанії-боржника оскаржити це рішення у Верховному суді сьогодні отримали остаточне рішення, в результаті якого визнана необхідність підписання авіакомпанією” Міжнародні авіалінії України “договору з” Украерорухом “про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування та визначено механізм справляння плати, який є стандартним для всіх українських авіаперевізників “, – сказано в повідомленні компанії.

Нагадаємо, що НАБУ вручило підозра керівнику МАУ Євгенію Дихне. Про це повідомив Сергій Лещенко, голова наглядової ради «Укрзалізниці», посилаючись в свою чергу на свої канали інформації.

За словами Лещенка, підозру вручено через епізод, який безпосередньо пов’язаний з роботою Дихне в аеропорту «Бориспіль».

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Київської області в ході слухання справи МАУ проти «Украероруху» ухвалив, що всі положення договору з надання аеронавігаційного обладнання відповідають законодавству повітряного руху України. Іншими словами, МАУ належить сплатити свої борги перед «Украерорухом» в повному обсязі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу