Стало відомо, скільки ВВП витратить Україна на кліматичний нейтралітет

Поділитися:

Понад 15% ВВП витратить Україна на забезпечення кліматичної нейтральності до 2050 року. Такі підрахунки зробили фахівці інституту McKinsey, про що з’ясували журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Декарбонізація відбуватиметься завдяки розширенню потужностей відновлюваної енергетики, переходу на низьковуглецеві методи та відмови від сільського господарства. Таким шляхом підуть Бангладеш, Китай, Індія, Індонезія, Пакистан, ПАР, Таїланд, Туреччина та В’єтнам.

Аналітики вважають, що більша частина витрат припаде на найбільші економіки світу – США, Китай, Євросоюз, Японію та Велику Британію. До 2050 року вони витратять на декарбонізацію близько 6% свого сукупного ВВП.

Внаслідок енергопереходу зникнуть 187 мільйонів робочих місць, проте з’являться 202 мільйони нових у нейтральній економіці. Дослідження показало, що середньорічні витрати у світі на декарбонізацію мають зрости до 9 трильйонів 200 мільярдів доларів у порівнянні з нинішніми 5 трильйонами 700 мільярдами.

Усього за 30 років капітальні витрати на глобальну декарбонізацію становитимуть 275 мільйонів доларів, або 7,5% накопиченого світового ВВП.

Нагадаємо, що мета України – суттєво знизити викиди в атмосферу у рамках «Програми трансформації країни» за більш ніж 9 років.

Також ми повідомляли про те, що вже у 2022 році українська газотранспортна система (ГТС) готова розпочати транспортування біометану.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу