Стало відомо, коли Україна досягне кліматичної нейтральності

Поділитися:

Україна хоче суттєво зменшити викиди в атмосферу у рамках «Програми трансформації країни» за понад 9 років. Про це розповіла віце-прем’єрка із питань європейської та євроінтеграції Ольга Стефанишина на полях Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату.

За її словами, наша країна зобов’язана до 2030 року скоротити викиди до 30% від 1990-го, а до 2060-го – досягнути певної кліматичної нейтральності.

«Наступні 10 років — це переломний період для трансформації економіки країни. Тому це візія, стратегія, і про це ми говоритимемо сьогодні», – наголосила Стефанишина.

Як відомо, під час кліматичного саміту у шотландському Глазго планують розробити кроки для зниження рівня шкідливих викидів, утримання приросту середньої температури у світі.

Нагадаємо, у Мінекології розповіли, що Український кліматичний фонд, над яким працюють у відомстві, може запрацювати на початку 2023 року.

Також зазначалось, що Рада національної безпеки та оборони України на засіданні ухвалила звернення до прем’єр-міністра із закликом розглянути роботи Міністерства навколишнього середовища та природних ресурсів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу