Стало відомо, скільки декретних виплатили українцям

Поділитися:

Згідно з інформацією на сайті за підсумками I кварталу 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на оплату лікарняні листи, видані в зв’язку з вагітністю та пологами, на суму 1,17 мільярда гривень. Для 36239 працюючих жінок була нарахована допомога.

Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам в розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами.

Зверніть увагу, дата фінансування декретної допомоги безпосередньо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів працівникові. Стежити за станом надання матеріального забезпечення застрахованих осіб можуть онлайн в телеграм-каналі Фонду.

Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується.

У загальних випадках тривалість відпустки у зв’язку з вагітністю становить 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватися листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Крім того, жінкам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

Нагадаємо, що в Україні знизили вартість так званих пакунків малюка – «бебі-боксів». Якщо раніше вона становила не менше трьох прожиткових мінімумів, то зараз його вартість оцінюють рівно в три таких мінімуму. Про це свідчить відповідний закон, за який раніше проголосували народні депутати України.

Раніше повідомлялося, що від початку пандемії коронавірусу Фонд соціального страхування України виплатив близько 114 млн гривень лікарняних засобів громадянам. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу