Стало відомо, де збудують Президентський університет

Поділитися:

Підготовчі роботи щодо реалізації проекту Президентського університету вже стартували на території державного «Експоцентру України».

Влітку поточного року під час форуму «Україна 30» главою держави Володимиром Зеленським було представлено ідею майбутнього вишу. Однак, концепція ще до кінця не сформована.

Згідно з інформацією, у листопаді 2021 року на території ВДНГ розпочалися проектно-вишукувальні роботи. Як відомо, наразі немає компанії, яка буде займатись розвитком інфраструктури для розміщення Президентського університету на ВДНГ, її визначатимуть через тендерну процедуру на Prozorro після того, як буде зданий проект.

Зазначається, що найближчим часом поряд із павільйоном №19 встановлять огорожі, розпочнуть пристрій та підключення інженерних мереж, змонтують побутові бокси. У планах демонтаж асфальту та ґрунтові роботи. Також буде демонтовано зайве обладнання та споруди (перелік зараз обробляється).

Архітектурний проект Президентського університету передбачає збільшення кількості та якості флори в освітньому кластері ВДНГ. Адміністрація Експоцентру гарантує, що будівництво не стосуватиметься лісової частини ВДНГ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу