Спрощену процедуру вибору постачальника газу скасують через суд

Поділитися:

Постанова Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), від 10 червня 2020 року №1080, яким регулятор спростив процедуру зміни споживачем постачальника газу мають намір оскаржити в суді «Київоблгазсбит», «Закарпатгазсбит» і «Одесагаз-Поставка».

Відомо, що газорозподільні компанії вимагають скасувати постанову НКРЕКУ, а також заборонити регулятору і Оператору ГТС здійснювати дії, пов’язані зі зміною постачальника газу споживачами, зокрема побутовими.

Так, компанії-позивачі впевнені, що без укладення договору поставки газу з новим постачальником і розірвання або припинення договору з чинним, а також при наявності заборгованості споживача за газ перед чинним постачальником, змінювати постачальника газу не можна.

Нагадаємо, що споживач має право змінити постачальника в будь-який час і попередній постачальник не має права йому перешкоджати. Про це свідчить Закон України «Про ринок природного газу».

Раніше повідомлялося, що спрощену схему зміни компанії, що поставляє «блакитне паливо» населенню, хочуть скасувати за допомогою суду.

У «Нафтогазі» зазначили, що мова йде про постанову НКРЕКУ (Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики і компослуг). Згідно з цією постановою жителі можуть поміняти постачальника газу за три дні. При цьому довідки про борг за газ не потрібно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу