Справу судді Чауса передали до суду

Поділитися:

Обвинувальний акт щодо колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса, якому закидають хабарництво, передали до суду. Про таке інформують пресслужби Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як стверджує слідство, у 2016 році Чаус вимагав і отримав неправомірну вигоду обсягом 150 тисяч доларів (за тодішнім курсом Нацбанку – близько 3,7 мільйонів гривень). Його дії кваліфіковано за частиною 4, статтею 368 КК України. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років арешту з конфіскацією майна.

Правоохоронці затримали екссуддю під час одержання незаконних грошей у серпні 2016-го. Парламент дав згоду на його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності. Проте він скористався суддівським правовим імунітетом, переховувався від органів досудового розслідування, залишивши Україну. Фактом його незаконного переміщення через держкордон займається Служба безпеки, наголошують у НАБУ.

Суддя був оголошений у національний та міжнародний розшук. У лютому 2017-го його було затримано правоохоронцями на території Молдови. Нацбюро клопотало про його екстрадицію в Україну.

Проте у квітні цього року Чауса було викрадено у Молдові. А в липні стало відомо, що його знайшли й затримали співробітники СБУ на Вінниччині. Його перевезли у Київ. При цьому НАБУ вимагало передати підозрюваного їм. Після того, як Чауса відвезли у лікарню «Феофанія», його затримали детективи НАБУ.

Раніше ми повідомляли, що ДБР відкрило кримінальну справу щодо незаконної оренди дач у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці.

Також ми писали, що Центр протидії корупції вимагає відновити справу Роттердам+.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу