Справу “Мотор Січі” продовжить розглядати суд

Поділитися:

Справу «Мотор Січі» продовжать розглядати в суді. Засідання відбудеться 11 січня. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що адвокати підприємства мають намір спростовувати арешт акцій в 2017 році. Кажуть, причиною для тривалої судової перерви стала необхідність вивчення поданих матеріалів. Згідно з ними, досвід подібних справ показує, що суд зазвичай вважає неприпустимим арешт майна третьої особи.

При цьому, з подібним клопотанням до суду може звернутися тільки прокурор. Однак у випадку з Мотор Січчю – всі клопотання підписав слідчий СБУ. А це, кажуть адвокати, ставить під сумнів законність арешту. Крім того, вони вважають, що це справа – політично ангажований. Адже в рамках розслідування наклали 4 арешту на одне й те саме майно.

Слід зазначити, що акції “Мотор Січі” – під арештом з квітня 2018 року. Чверть акцій цього підприємства належить китайським інвесторам, які пов’язані з Skyrizon. Вони інвестували в розвиток виробництва понад 100 млн доларів. Однак через те, що в рамках розслідування суд заарештував майно компанії, їх збитки досягли 3 з половиною мільярдів доларів. Зараз інвестори через міжнародний арбітраж намагаються відсудити в України свої збитки.

Нагадаємо, що повідомлення про початок міжнародного розслідування опублікували на сайті групи DCH, яка є партнером однієї з китайських компаній, які купили акції українського заводу – Skyrizon.

Раніше повідомлялося, що в столиці почався розгляд справи щодо «Мотор Січі», зокрема, йдеться про скаргу від акціонерів підприємства в Запоріжжі. Йдеться про те, що акціонери не задоволені бездіяльністю процесуального прокурора з Офісу генпрокурора про арешт акцій заводу. Адвокати наполягають, що справу слід закрити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу