Сім українців потрапили в рейтинг Forbes

Поділитися:

Американський фінансово-економічний журнал Forbes представив нову версію рейтингу найбагатших людей світу. При цьому в списку значиться чимало українських олігархів.

Всього загальний капітал всіх українців зі списку журнал оцінив в 18,9 млрд доларів. При цьому з цих грошей приблизно 40% від суми фіксується за власником Метінвест, ДТЕК і ПУМБ – Ринатом Ахметовим.

Його статки оцінюють у 7,6 млрд доларів, коли як раніше його капітал не перевищував 2,8 млрд доларів.

Також в оновленому списку фігурують такі шість прізвищ: Віктор Пінчук (Interpipe) – $2,5 млрд; Костянтин Жеваго (Ferrexpo, Arterium) – $2,3 млрд; Ігор Коломойський (нафтогазові активи, металургія, Дніпроазот) – $1,8 млрд; Геннадій Боголюбов (нафтогазові активи) – $1,7 млрд; Петро Порошенко (Roshen, Укрпромінвест-агро) – $1,6 млрд; Вадим Новинський (Метінвест, Enwell Energy) – $1,4 млрд.

Раніше президент України Володимир Зеленський почав в країні процес деолігархізації, який спрямований на зменшення бар’єрів для бізнесу.

Він також вказав на те, що певна група зацікавлених осіб, більшою мірою олігархи, багато років намагалися «консервувати ситуацію в країні», розвиваючи власний бізнес і створюючи бар’єри для входження в бізнес для інших.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу