Сергій Кацуба продає свій маєток за 16 млн доларів

Поділитися:

Будинок за 16 млн доларів. Маєток в селі Хотянівка Київської області продає Сергій Кацуба – екс-нардеп і колишній заступник голови Нафтогазу. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Відомо, що 2014 року про будівництво цього маєтку писали ЗМІ. Згідно із земельним кадастровому реєстру, ділянка оформлена на Наталю Кацуба – мати Сергія Кацуби.

Журналісти-розслідувачі ще тоді зняли будинок з води і з повітря – тому як, з суші доступу до нього немає. Коментувати те, як вдалося заробити на цей маєток, Сергій Кацуба відмовився. Однак журналісти-розслідувачі знайшли пояснення.

У 2011 українська компанія Чорноморнафтогаз придбала першу бурову вишку – для видобутку нафти і газу з шельфу Чорного моря. Ця угода відбулася з майже подвійною переплатою. У виробника вона коштувала 250 млн доларів, тоді як Україна набула її в підставний офшорної компанії за 400 млн доларів.

Журналісти знайшли директора цієї компанії. І він повідомив – контракту з Чорноморнафтогаз не підписував. А його підпис – підробка. Тоді «Нафтогазом» керував Євген Бакулін. Куратором закупівлі бурових вишок були два брата – заступник Бакуліна Сергій Кацуба, і член правління «Чорноморнафтогазу» Олександр Кацуба.

Зауважимо, що в 2019 році Сергій Кацуба хотів взяти участь в парламентських виборах, однак Центральна виборча комісія його кандидатуру не затвердила.

Нагадаємо, що в Україні поступово стабілізується ситуація з продажем житлової нерухомості: динаміка успішних угод повертається на докризовий рівень. Про це повідомляють українські експерти.

Вказується, що на це значимо вплинув процес девальвації гривні, завдяки чому ціни на малу нерухомість почали падати.

Раніше повідомлялося, що управління справами президента уклало дві угоди з авіаційною компанією Роза вітрів, яку контролює група «Приват» олігарха Ігоря Коломойського – в обхід закупівель на платформі Прозорро. Сума домовленості становить 52 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу