Роботою Бурштинської ТЕС зацікавилися у Кабміні

Поділитися:

Скандальна Бурштинська теплоелектростанція, що входить до олігархічної групи ДТЕК, продовжує бути головним предметом обговорень. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відреагував на скарги мешканців прилеглих територій Бурштинської ТЕС на чорний сніг. І зауважив, що це – є наслідком роботи станції. Також прем’єр-міністр наголосив, що питання роботи Бурштинської ТЕС нині перебуває на особистому контролі у виконувача обов’язки міністра екології. І пообіцяв, що найближчим часом буде здійснено інспекційну перевірку підприємства. Натомість на ТЕС заявили, що викиди на підприємстві не могли спричинити забруднення снігу, адже всі енергоблоки обладнані електрофільтрами.

Щоправда, таким заявам ані експерти, ані жителі прилеглих територій уже давно не вірять. Адже, як відомо, Бурштинська ТЕС – визнана найбільшим забруднювачем у Європі. А в листопаді – вона стала ще й рекордсменом за кількістю аварій на її енергоблоках. Пізніше стало відомо, що помер один із чотирьох постраждалих під час вибуху. Він отримав 60% опіків шкіри. І, як не дивно, після цих подій працівники ТЕС навіть не допустили до перевірки підприємства інспекторів.

Однак згодом фахівцям все ж вдалося оглянути територію з дрона. І зафіксувати на місці аварії перевищення допустимої норми миш’яку. Діяльність ТЕС з групи ДТЕК – уже давно є предметом гострої критики з боку експертів. Адже їхня більшість – це старі зношені потужності, які забруднюють екологію.

Раніше повідомлялося, що в Одесі громадська організація поскаржилася на дії ДТЕК.

Також ми писали, що в Україні відбуваються масові відключення електроенергії. Протягом тижня скаржилися на відсутність світла мешканці Київщини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу