Рада знову перегляне закон про колекторів

Поділитися:

Законопроект під номером 4241, яким планують регламентувати діяльність колекторів в Україні, готують до другого читання у Верховній Раді. Станом на зараз всі організації подібного штибу перебувають поза правовим полем і діють, по суті, незаконно. Однак цей же момент не дає державі важелів і механізмів для покарання, коли колектори явно перебільшують свої можливості й діють нахабно, з погрозами.

У другому читанні буде запропоновано цілий список змін, які спрямовані на захист прав та інтересів боржників. Також важливо, що після прийняття законопроекту буде створено чіткий механізм контролю за роботою колекторів. Окремо хочуть прописати захист українців, які відносяться до недієздатного населення, також це торкнеться і неповнолітніх боржників.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк покарає нелегальних колекторів. Відомо, що НБУ буде карати фінансова установа за користування послугами нелегальних колекторів.

Також ми писали про те, що колекторам пригрозили величезними штрафами за погрози та шантаж. На думку експертів нацрегулятора, нинішня практика стягнення боргів схожа на бандитські 90-ті роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу