Рада запровадила штрафи для бізнесу за порушення маскового режиму

Поділитися:

У четвер, 17 грудня, депутати Верховної Ради проголосували за закон про штрафи для бізнесменів, які пропустили на свої об’єкти громадян без індивідуальних засобів захисту.

Закон також передбачає штрафні санкції за порушення маскового режиму для всіх організацій, підприємств і установ.

За новим законом, підприємство, установа, організація, громадянин – суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 – 5100 грн).

Закон встановлює фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ і організацій. Всі вони караються за пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту. У тому числі – респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот.

Нагадаємо, на початку листопада парламент посилив масковий режим. Відтепер за відсутність масок штрафуватимуть. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Також раніше ми написали про те, що до парламенту надійшло два проекти законів про штрафні санкції щодо порушників карантину. Обидва законопроекти народилися в надрах Кабінету міністрів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу