Рада дозволила місцевим громадам здавати в оренду приміщення закритих шкіл

Поділитися:

У рамках засідання Верховної Ради депутати практично одноголосно ухвалили рішення здавати в оренду навчальні заклади у сільських місцевостях ОТГ (об’єднаним територіальним громадам).

Загалом за законопроект №5230 віддали свої голоси 304 чиновники. Нагадаємо, для схвалення законопроекту мінімальна кількість голосів народних депутатів – 226.

Після набрання чинності законом громади мають повне право самостійно розпоряджатися приміщеннями ліквідованих та державних комунальних установ. Йдеться виключно про терени сільських місцевостей.

Слід зазначити, що кошти, отримані ОТГ від оренди або іншої діяльності в ліквідованих установах, мають бути спрямовані на освітні потреби.

До речі, ОТГ до ухвалення законопроекту мали право використовувати подібні комунальні ліквідовані школи лише для надання послуг у сфері освіти, соціального захисту, охорони здоров’я та культури.

Раніше ми повідомляли про те, що Київ з 1 листопада перейшов до «червоної» зони, у зв’язку з чим посилилися карантинні обмеження.

Також ми писали про ймовірний перехід ще трьох областей України до «червоної» зони: Волинської, Харківської та Тернопільської.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу