Прожитковий мінімум в Україні можуть перерахувати по-іншому

Поділитися:

Уряд України вніс пропозицію депутатам формувати в країні прожитковий мінімум на іншій основі, ніж він визначається зараз. Проект закону затвердили на засіданні Кабінету міністрів у середу, 27 січня.

З доповіддю щодо нового перерахунку прожиткового мінімуму на засіданні виступила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Чиновниця нагадала, що прожитковий мінімум безпосередньо впливає на 180 різних зборів і виплат. Тому на основі цього показника і слід встановити розміри всіх зборів і виплат для населення.

Крім цього, на думку Марини Лазебної, прожитковий мінімум слід ввираховувати так, щоб він встановлював адекватні розміри мінімальної пенсії за віком, мінімальної заробітної плати, держдопомоги малозабезпеченим категоріям населення та інших соціальних допомог. Все це відбито в урядовому законопроекті, який незабаром надійде на затвердження парламентом України.

Прожитковий мінімум для працездатних українців зараз становить 2 270 грн.

Нагадаємо, в поточному році уряд 2 рази підвищить прожитковий мінімум для маленьких громадян України різного віку. Про це говорять дані з Кабінету міністрів України.

Також раніше повідомлялося, що уряд України має намір підняти рівень прожиткового мінімуму, а також соціальні виплати, які від нього залежать, два рази за рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу