Пенсіонерам проіндексують виплати

Поділитися:

Стало відомо, що у 2022 році уряд запланував нову індексацію пенсій, відмінну від попередніх років. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради України.
Щороку в Україні проводиться індексація пенсійних виплат у зв’язку із подорожчанням вартості товарів та послуг.

Отже, у 2022 році це теж станеться. Більш того, за словами чиновника, цього разу індексація буде іншою, вона торкнеться всіх пенсіонерів.

Слід зазначити, що індексація пенсій для науковців та військових не проводилась. Тепер і пенсіонери цих сфер також включені до плану підвищення виплат.

Він також зазначив, що попередня влада вирішувала інші проблеми, зокрема й особистого характеру, оскільки пенсіонери вважаються неорганізованою групою. Відтак вони не вийдуть на вулиці для організації мітингів.

До речі, у 2022 році також має запрацювати Єдина цифрова система, за допомогою якої пенсіонери зможуть самостійно відстежувати та контролювати нарахування пенсій.

Раніше ми повідомляли про збільшення Пенсійного фонду України розміру пенсій. Так, у жовтні українські пенсіонери отримали 43,8 мільярда гривень.

Також ми писали про те, що Кабмін має намір заощадити соціальні виплати за допомогою запровадження Єдиного соціального реєстру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу