Пенсійний фонд призначив нові показники для пенсіонерів

Поділитися:

Від величини середньої зарплати в Україні безпосередньо залежить розрахункова величина пенсії, яку призначають громадянам при досягненні ними пенсійного віку. Відомо, що в листопаді 2020 року сума середньої пенсії склала 10 634, 72 гривні.

Крім того, на величину пенсії впливає розмір мінімальної зарплати. Однак від нього залежить лише величина мінімальної пенсії. Адже відповідно до закону, мінімальна пенсія має бути не менше 40% від мінімальної зарплати.

Так як, з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата збільшилася з 5000 до 6000 гривень, то і, мінімальна пенсія теж зросла до 2400 гривень. Маючи потрібну кількість стажу, пенсіонер не може отримувати менше цієї суми.

Слід зазначити, що завдяки зростанню мінімальної зарплати, з січня зросла пенсія у 2,3 мільйона українських пенсіонерів. В середньому по країні їх пенсії зросли на 295 гривень.

Нагадаємо, що в Пенсійному фонді України надали реквізити для повернення так званих «карантинних» грошей. До цього у багатьох українців виникли труднощі в отриманні відповідної допомоги.

Раніше повідомлялося, що щомісячні відрахування до Пенсійного фонду в першу чергу почнуть робити підприємства з шкідливими умовами праці. Перелік таких підприємств встановлюється Кабінетом міністрів. До них, наприклад, відносяться гірничодобувна галузь, залізнична, чорна металургія, хімічне виробництво.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу