Пасажиропотік з України в Крим впав в 100 разів

Поділитися:

Адмінкордон між анексованим Кримом та Херсонською областю перетинають в 100 разів менше пасажирів, ніж у цей самий період минулого року. Начальник прес-служби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов вважає, що причина – у введенні карантину у зв’язку з пандемією коронавіруса. Про це він сказав в ефірі Радіо Крим.Реаліі.

За його даними, сьогодні адмінкордон перетинають близько 30-60 громадян за добу, тоді як зазвичай в цей час року пасажиропотік становив від 4 до 6 тисяч осіб.

Всього з початку введення карантинного режиму адмінкордон перетнули 14,5 тисячі громадян: 8,5 тисячі осіб виїхали на материкову частину України, 6 тисяч осіб – в’їхали в Крим. Причому близько половини – ті, хто заїхав або виїхав з Криму в перші три тижні карантину.

До речі, Європа продовжила санкції проти Росії за окупацію Криму. Уже в середу, 10 червня, відбудуться збори, на якому посли ЄС ухвалять позитивне рішення з приводу продовження санкцій ще на рік.

А тим часом в Криму через відсутність централізованого водопостачання масово пересихають водойми і водосховища, також гинуть посіви на полях і виноградники. Очікується, що без води в Криму загине 80% врожаю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу