Нацполіція розкрила корупційну схему видачі дозволів на зброю

Поділитися:

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції виявив корупційну схему видачі дозволів на зброю, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, дозволи на мисливську нарізну, гладкоствольну, а також травматичну зброю видавалися з порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого вона оформлювалась. Оголошення про оформлення зброї без документів, продажні поліцейські розміщували у групах популярних месенджерів. Таким чином, використовуючи підроблені документи, було оформлено більше двох тисяч дозволів на зброю з грубими порушеннями законодавства.

Було викрито дев’ять поліцейських, які були організаторами цієї схеми. Їх всіх вже звільнили. Здебільшого – це працівники Центрального апарату Нацполіції та працівники у регіонах. Також було підписано наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї. Наразі завершується формування новоствореного підрозділу, який буде чесно виконувати цю роботу.

Понад дві тисячі дозволів, що були видані з порушеннями будуть анулювані, а зброю вилучать. До того ж перевірять кожну особову справу власника зброї в Україні щодо законності отримання зброї. Переважно, незаконні дозволи на зброю замовляли депутати, правоохоронці, а також представники держапарату.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро продовжує розслідування стосовно корупції на тендерах Південно-Української АЕС.

Також ми писали, що корупція у будівництві досягла 10 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу