«Нафтогазу» не дозволили використовувати газогін Медведчука

Поділитися:

Енергомитниця не довзоляє «Нафтогазу» використовувати «трубу Медведчука». Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Йдеться про нафтопровід «Самара – Західний напрямок», на який напередодні суд наклав арешт і невдовзі передав в управління дочці «Нафтогазу» – «Укртранснафті». Та своєю чергою звернулася до енергомитниці з проханням надати їй дозволи на відкриття митного складу на станціях «Новоград Волинський» та «5С» та, відповідно, призупинити їхню дію для попереднього власника.

Та поки, як виявилося, це неможливо, адже труба формально досі належить підприємству «Прикарпатзахідтранс». Оскільки митниця поки не отримала відповідних судових рішень. Зазначається, що трубопровід «Самара – Західний напрямок» після проголошення незалежності мав перейти до України на підставі правонаступництва. Однак, на заваді стали посадові особи «дочки» російської компанії «Транснафтапродукт».

У 2015-му остання заявила про продаж «Прикарпатзахідтранс» особам, пов’язаним з Віктором Медведчуком. У лютому цього року Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення вжити невідкладні заходи для повернення нафтопроводу Україні.

Раніше повідомлялося, що СБУ виявила схему з крадіжки ділянок лісу.

Також ми писали й про те, що стали відомі збитки «Укравтодору».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу