НАБУ вже два місяці без наглядової ради

Поділитися:

Національне антикорупційне бюро упродовж двох місяців не затвердило склад Ради громадського контролю, повідомляють юристи.

Як відомо, 10 листопада запрацював закон №1810-IX, який передбачав зміну НАБУ, а також порядок обрання його керівника. Документ передбачав, що за три місяці (з 10.11.21 року) уряд зобов’язаний затвердити нову модель формування Ради громадського контролю при НАБУ, оновивши її склад.

Наприкінці листопада в уряд було направлено пропозиції до нового порядку формування Ради. Однак Кабінет міністрів 1 грудня вирішив перенаправити їх НАБУ. Експерти кажуть, що це те саме, що скаргу на рішення слідчого, яку було подану прокурору, передали на розгляд тому ж самому слідчому. НАБУ дало очевидну відповідь, що пропозиції враховані.

У підсумку за два-три місяці питання з приводу формування нового складу Ради громадського контролю при Бюро та затвердження Порядку її формування навіть не обговорюють.

Юристи кажуть що тут питання не до Бюро, керівника якого “ручний” склад Ради цілком влаштовує і законних дій та рішень від НАБУ чекати не варто. А питання до уряду, який ігнорує покладені на нього Законом обов’язки.

Також писали, що на діяльність та утримання Національного антикорупційного бюро України витрачено загалом 3 мільярди 628 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу