На основних магістралях країни щодня перевіряють тисячі вантажівок

Поділитися:

На основних магістралях країни масово працюють спеціальні пункти контролю ваги, які вимірюють вантаж фур по семи областям України. Це потрібно для того, щоб зберегти цілісність українських доріг, які не витримують великих навантажень, як повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Відзначимо, що мова йде про пункти, які вже існують в Києві, Одесі, Маріуполі, Миколаєві, Умані, Кропивницькому та Херсоні.

Перевірки проходять за участю поліції і співробітників Укртрансбезпекі, які разом перевіряють дотримання правил з боку українських водіїв-перевізників.

Вказується, що лише на момент 1 липня в Україні перевірили понад 4459 транспортних засобів, які в сукупності потягнули за собою штрафи розміром в 20 тисяч євро.

Цікаво, що зараз в стіни Верховної Ради також поданий проект-закону №3473, який прописує законодавчу відповідальність за порушення правил вантажоперевезень.

Нагадаємо, що в парламент також внесені законопроекти № 3544 і № 3545, автори яких ініціюють введення плати за проїзд по автодорогах для вантажного транспорту із загальною масою 12 тонн і більше.

Збір коштів буде здійснюватися через супутникові технології (системи GNSS). Ці кошти в подальшому підуть на розвиток і утримання доріг.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу