На кордоні Білорусі та ЄС — міграційний криза

Поділитися:

Міграційна криза на східному кордоні вперше коштувала людських життів. Зазначається, що в прикордонному з Білоруссю регіоні Польщі загинули троє чоловіків та, ймовірно, одна жінка з білоруського боку.

У понеділок, 20 вересня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зустрівся з представниками польської прикордонної служби, аби розібратись в обставинах трагедії, яка трапилась на польсько-білоруському кордоні.

«Ми не знаємо особи цих людей, ми не знаємо, ким вони були, але зробимо все можливе, щоб вони не залишилися невідомими», — пообіцяв Моравецький.

Він додав, що загиблі стали жертвами переохолодження та виснаження. Поки немає жодної додаткової інформації про їхню долю, але, з огляду на дедалі гіршу ситуацію навколо нелегальної імміграції на польсько-білоруському кордоні, очевидно, що загиблі були мігрантами.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський розповів про двох попутників загиблого, які повідомили, що всі вони прибули до Мінська в середині вересня і мали бути вивезені до Німеччини за 2,5 тисячі доларів США з кожного. Він зазначив, що вони заблукали в лісі після того, як їх висадили в Польщі. Мігранти хотіли знайти дорогу назад до Мінська, але білоруські прикордонники змусили їх повернутися до польського кордону.

Нагадаємо, раніше у Польщі дійшли висновку, що міграція працездатних українських громадян набула загрозливих масштабів.

У той же час Польща готова ввести податкові пільги для українців. Вказується, що на цей час польська влада розробляє масштабний законопроект, який передбачає вигідні трудові умови для українців. Зокрема, ті мігранти, які вирішуватися переїхати до Польщі, будуть платити удвічі менше податків протягом першого року свого проживання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу