На базі РНБО буде працювати Центр протидії дезінформації

Поділитися:

11 березня на форумі «Україна 30» влада презентувала Центр протидії дезінформації, який запустять на базі Ради національної безпеки і оборони України.

Відомо, що Центр буде протидіяти міжнародній дезінформації. Мова в основному йде про медійні загрози. Планується оприлюднити фейки, які «гуляють» в інформаційному просторі.

В Офісі Президента повідомили, що цей орган не буде політичним, але президент буде здійснювати контроль і стежити за його діяльністю.

Уже кілька міжнародних партнерів України сказали, що зацікавлені в участі в роботі Центру.

Крім того в роботі центру зацікавлена ​​українська делегація в Тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

При цьому Центр протидії міжнародній дезінформації буде лише однією з частинок цього великого центру, який буде працювати над іншими різними викликами

За словами керівника ОП, ініціатива зі створення центру «викликана сьогоднішніми подіями в Україні, є також велика необхідність в тому, щоб це центр дуже швидко став потужним інструментом боротьби з дезінформацією».

Центр протидії дезінформації може запрацювати вже наступного тижня.

Раніше ми повідомляли, що 11 березня в Україні відбудеться презентація Центру протидії дезінформації, який стане міжнародним хабом протидії контрінформації та пропаганди у світі.

Також ми писали, що низка європейських політиків, міжнародних та українських експертів розкритикували указ президента про припинення роботи трьох українських телеканалів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу