Мінцифри запускає генерацію COVID-сертифікатів у «Дії»

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомляють, що з 1 листопада в тестовому режимі у застосунку «Дія» запустили генерування COVID-сертифікатів для тих, хто здав ПЛР-тест на коронавірус. Термін дії сертифіката – 72 години з моменту здачі аналізу.

У Мінцифри зазначають, що такі сертифікати видає на основі ПЛР-тестів обмежене коло лабораторій — «ДІЛА», «Ескулаб», «Смартлаб» та «Дніпролаб».

У відомстві пояснили, що потрібно для генерування COVID-сертифікатів. Так, необхідно оновити застосунок «Дія» у PlayMarket, AppStore або AppGallery; обрати у застосунку пункт «Послуги» та пункт «COVID-сертифікати», натиснути пункт «Згенерувати сертифікат». Після чого потрібно надати згоду на одержання даних з Електронної системи охорони здоров’я. Відповідні відомості мають підтягнутися автоматично.

У відомстві розповіли, що є пункти підтримки для допомоги з отримання COVID-сертифікатів щодо вакцинації проти коронавірусу у Києві (Центральний залізничний вокзал, площа Вокзальна, 1; торговельний центр River Mall, Дніпровська набережна, 12), невдовзі з’являться ще два нові пункти підтримки.

Нагадаємо, що в Україні зростає кількість кримінальних справ, відкритих через підробку офіційних документів, що підтверджують щеплення.

Раніше ми писали про те, що Кабінет міністрів увів нові обмеження через ситуацію, що ускладнюється, зі зростанням кількості хворих на коронавірус. Зокрема, нові правила стосуватимуться перевезень та діятимуть з 21 жовтня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу