У Нацполіції розповіли, скільки справ відкрили за підробку сертифікатів про вакцинацію

Поділитися:

В Україні продовжується масова вакцинація від коронавірусу. Водночас зростає й кількість кримінальних справ, відкритих через підробку офіційних документів, що підтверджують щеплення.

На даний момент, за інформацією Національної поліції, відкрито та розпочато 1065 справ, пов’язаних із підробкою сертифікатів. Серед кримінальних проваджень 80 відкрито стосовно працівників медичних установ.

Лише за один минулий тиждень проведено 20 обшуків, організованих для виявлення липових сертифікатів, серед яких три у медичних закладах та один у туристичній агенції. Підтверджено, що незаконною діяльністю за підсумками одного тижня займалися три лікарі, загалом вилучено 170 підроблених міжнародних сертифікатів, що свідчать про вакцинування, а також заблоковано два телеграм-канали.

У повідомленні йдеться, що за допомогою моніторингу також виявлено злочинну діяльність понад 60 посередників, 20 осіб, які представляють медперсонал 13 медичних закладів та 40 сайтів.

Загалом, за даними Нацполіції, за минулий тиждень відкрито 90 кримінальних справ за фактом підробки COVID-сертифікатів. З них 55 виробництв – за матеріалами Держприкордонслужби.

Раніше ми писали про те, що Кабінет міністрів України ввів нові обмеження через ситуацію, що ускладнюється, зі зростанням кількості хворих на коронавірус. Зокрема, нові правила стосуватимуться перевезень та діятимуть з 21 жовтня поточного року.

Також ми повідомляли, що в Україні поліцейські почнуть проводити перевірку сертифікатів на наявність щеплення.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ