Мінсоцполітики хоче індексувати пенсії держслужбовцям

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики розповіли про розробку нового законопроекту, який дозволить провести індексацію пенсій державним службовцям.

“Ми розробили законопроект, він вже знаходиться на узгодженні, буде найближчим часом винесений на розгляд уряду, і ми забезпечимо індексацію для тих категорій, які були позбавлені 3, 4 і 5 років тому. Вони нічого взагалі не отримували. Ми вважаємо це несправедливим, і вважаємо за необхідне повернути, але це не можна зробити рішенням уряду. Для цього треба прийняти закон “, – заявила глава відомства.

Нагадаємо, що фракція «Слуга народу» розробляє законопроект, згідно з яким державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше 65 років.

Так, зараз держслужбовці України повинні виходити на пенсію в 60 років. Однак, якщо вони хочуть залишитися при посаді довше, то можуть продовжити термін своєї служби до 65 років завдяки спеціальним наказом.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики має намір з’єднати накопичувальну і солідарну системи виплати пенсій.

Тепер робити внески для майбутньої пенсії зможуть не тільки роботодавці, а й самі співробітники, а їх розмір становитиме 2%. У відомстві зазначили, що таке рішення призведе до поліпшення розміру пенсій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу