Мінфін перевірить видачу допомоги безробітним

Поділитися:

Міністерство фінансів України опублікувало наказ, згідно з яким право на отримання українцями, такими, що втратили роботу, допомоги по безробіттю тепер підлягає перевірці в кілька етапів. А запитувати інформацію про безробітного будуть в 6 різних органах влади, не включаючи Держслужбу зайнятості.

Відомо, що документ вступив в дію з 6 квітня. Він прийнятий з метою забезпечення єдиного підходу до верифікації страхових виплат коштом Фонду державного соцстрахування на випадок безробіття.

Відповідно до Методики, верифікацію даних по кожному безробітному здійснює Міністерство фінансів. Сам процес верифікації полягає в порівнянні даних по особах, які отримують допомогу по безробіттю або претендують на його отримання, які надаються Державною службою зайнятості, і деякими іншими органами влади, а саме:

  • Державною податковою службою – щодо доходів особи, що втратив роботу, дати прийняття і звільнення з роботи;
  • Міністерством внутрішніх справ – стосовно втрачених і недійсних паспортів, інформації про чинний паспорт і ідентифікаційний податковий номер (ІПН);
  • Міністерством юстиції – щодо смерті фізособи і його реєстрації як ФОП;
  • Міністерством освіти і науки – інформації про освіту безробітного;
  • Міністерством соціальної політики – щодо отримання грошової держдопомоги;
  • Пенсійним фондом – щодо отримання безробітним пенсій за віком (в тому числі, на пільгових умовах), за вислугу років, а також даних щодо сплати ЄСВ.

Слід зазначити, що підтвердження права громадянина на отримання допомоги по безробіттю буде відбуватися в три етапи.

Нагадаємо, що головною причиною безробіття в Україні став карантин, ведений в зв’язку з пандемією коронавірусу. Так, в Державній службі зайнятості повідомили, що станом на 1 січня 2021 року на обліку стоїть 459 тисяч безробітних.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів відзвітували, скільки ОВДП було розміщено на аукціоні 6 квітня 2021. Мова йде про п’ять різновидах – зверненням на 3 місяці, 1 і 1,5 року, 2 і 3 роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу