Мін’юст розповів, як запевнити справжність підписки

Поділитися:

Фахівці Міністерства юстиції розповіли, що підпис є неодмінною складовою майже кожного документа. Людина кульковою ручкою або за допомогою цифрових технологій надає тексту на паперовому або електронному листі юридичне значення.

Відомо, що справжність підпису можна завірити у нотаріуса, посадової особи органу місцевого самоврядування, консульської установи України, начальника установи виконання покарань, але тільки не на тих документах, які відповідно до закону або на вимогу сторін підлягають нотаріальному посвідченню.

«Варто зазначити, що уповноважені особи, запевняючи справжність підпису, що не запевняють факти, викладені в документі, а лише підтверджують, що підпис зроблено певною особою», – пояснюють експерти.

Крім того, на документі може бути засвідчена справжність підпису особи, що підписалась за іншу людину, який не міг цього зробити власноручно внаслідок фізичної вади, хвороби або з інших поважних причин.

Нагадаємо, що в Міністерстві юстиції України вважають, що одинична націоналізація найбільшого виробника авіаційних двигунів і газотурбінних установок компанії «Мотор Січ» (Запоріжжя) істотно не вплине на інвестиційний клімат.

Раніше повідомлялося, що на «Ірпінський виправний центр» не знайшлося покупців, тому аукціон з його приватизації відбудеться тепер в квітні. Як пояснили в Міністерстві юстиції, потенційним покупцям виявилася занадто високою стартова ціна лота. Не було подано жодної заявки. Стартову ціну державної установи планують знизити до майже 110 млн 106 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу