«Міграційні потоки поки проходять повз Україну», — Сергій Фурса

Поділитися:

Албанія і частково визнане Косово тимчасово приймуть у себе кілька тисяч афганців, які співпрацювали з США до падіння режиму в Кабулі. Таємні переговори про транзитне розміщення біженців до їх відправки в Сполучені Штати Вашингтон з урядами двох країн вів в липні.

За словами прем’єр-міністра Албанії Еді Рама, США запросили згоду Тирани на транзит політичних емігрантів з Афганістану. Албанська влада дала таку згоду. Прем’єр-міністра підтримала опозиція.

Події в Афганістані та Білорусі — лише останні нагадування про те, що Європейський Союз практично беззахисний перед насуваються міграційними потоками.

Тільки у 2015 році за рік до Європи втекли близько мільйона чоловіків, жінок і дітей — в основному сирійці, а також афганці та інші.

Сергій Фурса, інвестиційний банкір, говорить про ситуацію так:

«Зараз міграційні потоки обходять Україну, і це зрозуміло. Звичайно, мігрантам краще поїхати в Європу, в ту ж Німеччину, де соціальні стандарти високі, де їх будуть підтримувати до кінця життя. Однак світ змінюється, і Україна також потребує міграційних потоків. Ми повинні думати про це. Все більше людей будуть шукати кращого життя — це і Індія, і Бангладеш, і інші країни».

При цьому експерт назвав «вдалим кейсом» Білорусь і людей, які не хочуть жити в країні з «божевільним диктатором». При цьому Україна ціннісно сильно відстає від Європи, а крім того, на думку Сергія Фурси, у нас немає умов. Так, білоруси їдуть, Київ їм ментально близький, податки привабливі, проте наші конкуренти — Польща і Литва.

«Після Майдану податковий тиск на фонд заробітної плати зменшився вдвічі, це була одна з успішних реформ. Я не думаю, що зараз це найбільша проблема. Наші люди не хочуть платити податки, і, якщо чесно, мають можливість не платити податки. І не платять. І поки така можливість буде — вони і будуть так робити», — сказав експерт.

Більше цікавого про майбутнє України в розрізі міграційної політики, біженців, переваг для них і конкурентоспроможності нашої країни як приймаючої сторони Сергій Фурса розповів в ефірі «Першого Ділового» телеканалу.

Раніше повідомлялося, що нелегальні мігранти стали причиною нових санкцій ЄС проти Білорусі.

Також ми писали й про те, скільки коштів перераховують заробітчани в Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу