Медики розповіли, де люди найчастіше інфікуються коронавірусом

Поділитися:

Згідно з дослідженнями Інституту імені Роберта Коха, в більшості випадків коронавірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом.

Відомо, що Covid-19 активно поширюється по повітрю не тільки через кашель або нежить, а й аерозольним шляхом – в наслідок простого дихання. Медики стверджують, що ймовірність заразитися вірусом, торкаючись поверхні, на якій він знаходиться (наприклад, в супермаркеті), істотно нижче.

Фахівці Інституту кажуть, що інфекція переважно поширюється в закритих приміщеннях, в яких важко забезпечити соціальну дистанцію. При цьому найчастіше заражаються коронавірусом у власних сім’ях – хворий член сім’ї в середньому інфікує 3,2 людини.

Другим осередком спалаху коронавірусу є будинки для літніх людей – один носій вірусу в середньому заражає 19 осіб. У гуртожитках для біженців – один заражений коронавірусом в середньому передає інфекцію 21 людині.

Що стосується громадського транспорту, то визначити рівень ризику практично неможливо, адже обчислити пасажира, який став початковим джерелом зараження, і відстежити його контакти вкрай складно.

Необачне поводження громадян також може стати чинником зараження. Так, у молодих людей нерідко захворювання проходить у легкій формі, однак небезпека зараження від цього менше не стає.

Нагадаємо, що в Україні запущений контакт-центр з протидії пандемії COVID-19.

За повідомленням міністра, колл-центр з протидії захворюванню почав роботу з другого листопада, дзвінки від громадян приймаються цілодобово. У контактному центрі працюють сто п’ятдесят операторів.

Раніше повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) виступила із заявою про те, що світ зможе побороти пандемію коронавірусу тільки тоді, коли буде винайдено вакцина.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу