Кримінальний кодекс України пропонують доповнити рейдерством

Поділитися:

Дотепер в українському УК немає конкретних статей про рейдерство. А злочини рейдерів щодо захоплення підприємств, які почастішали в Україні, розпорошені по інших статтях кримінального законодавства. Директор громадського об‘єднання «Бізнес-Варта» Ольга Матвієва пропонує доповнити КК нашої країни кількома статтями про рейдерство. Таку пропозицію Матвієва висунула під час зустрічі зі ЗМІ.

На думку глави ГО, під рейдерство повинні підпадати усі злочини, пов‘язані із захопленням підприємств та чужого майна – від фіктивного підприємництва до державної зради. Матвієва вказала, що ознаки рейдерства мають цілих 6 статей у Кримінальному кодексі. І це значно ускладнює слідчим працю над розкриттям цих злочинів. Натомість якщо у КК запровадять статті з чітким формулюванням «рейдерство», слідчим буде набагато легше запроторити злочинців за грати.

«Оскільки рейдерство в Україні — це ланцюг пов’язаних злочинів, які мають чітко визначені кваліфікації у Кримінальному Кодексі України, — розслідувати це явище потрібно однозначно однією об’єднаною справою. Саме так і лише так є велика ймовірність притягнути до відповідальності й замовників, і виконавців, і тих посадових осіб, які сприяли реалізації злочину. І не слухати казок про «господарські суперечки», – каже Ольга Матвієва.

Нагадаємо, в Україні рейдерство є комплексною проблемою, яку держава все ще не може вирішити. До такого висновку прийшли за підсумками відповідного тематичного засідання круглого столу, як заявив заступник директора Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Також раніше ми повідомляли про те, що міністр юстиції України Денис Малюська назвав приблизну статистику випадків рейдерства на території України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу