Інвесторам заважають рейдери

Поділитися:

В Україні рейдерство є комплексною проблемою, яку держава все ще не може вирішити. До такого висновку прийшли за підсумками відповідного тематичного засідання круглого столу, як заявив заступник директора Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

За словами фахівця, раніше в Україні дійсно існував хороший бізнес-клімат, проте з настанням 2005 року вільні економічні зони були скасовані, тому тепер ситуація набуває зовсім інший відтінок.

Зокрема, на полях держави, таке поняття, як “рейдерство”, стало актуальним з моменту 2010 року. Вказується, що незаконна галузь буквально розквітала через корупційність правоохоронних органів.

Тоді багато інвесторів втратили фінансово і більше не хочуть повторювати свій негативний досвід в Україні. Тому цю проблему потрібно перш за все вирішувати на рівні держави. Фахівець вважає, що тут потрібен комплексний підхід.

Нагадаємо, що нещодавно міністр юстиції України назвав приблизну статистику випадків рейдерства на території України: число проявів класичного рейдерства зменшилася, однак країна все ще страждає від протиправної діяльності.

Тим часом у Верховній Раді України був представлений закон №3618 «Про ріелторську діяльність в Україні», який загрожує громадянам створенням нової структури, яка буде мати більше прав і свобод, ніж у правоохоронців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу