Кримчан змушують продавати колодязі і свердловини через брак води

Поділитися:

Керівництво окупованого Криму прийняло рішення примусово викуповувати приватні свердловини та колодязі в зневоднених селах півострова.

“Вода – це стратегічна сировина. Якщо в даному випадку є якісь непорозуміння з власниками, підключайте прокуратуру і приймайте рішення … Водопостачання – спільна справа, і вода – для всіх, не чиясь власність.

Там де відмовляються – приймайте рішення про примусовий викуп. По-іншому, колеги, не буде. Сьогодні води не вистачає всім “- заявив так званий глава Кримського півострова.

Відомо, що проблеми водопостачання спостерігаються в Сімферопольському районі, Бахчисарайському районі і Ялтинському.

До “чиновників” Кримського уряду за вихідні дні надійшло близько тисячі звернень від жителів зі скаргами на недотримання графіка подачі води або на жовто-коричневу рідину, яка тече з-під крана. Слід зазначити, що в деяких районах води не було до шести діб.

Нагадаємо, що на Кримському півострові все гостріше стає ситуація з подачею води. На 21 вересня ще 29 міст, селищ та інших населених пунктів переведені на особливий режим водопостачання, а в деякі воду привозять по годинах цистернами.

Як сказав Володимир Баженов, голова підконтрольного Російської Федерації підприємства «Вода Криму», дебет в свердловинах зник.

Раніше повідомлялося, що в Криму назріває величезна земельна проблема. В українців, які володіють ділянками на півострові, почнуть відбирати майнові права. Російська влада придумала маневр, який дозволить це зробити – землі визнані прикордонними, володіти ділянками буде заборонено іноземцям. Іншими словами, ділянки втратять ті, хто проживає на материковій частині України і має українське громадянство.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу