Коблево, Вилково і Карпати – як коронавірус змінив туристичний ринок

Поділитися:

Туристична сфера найбільше постраждала від пандемії коронавірусу: українцям довелося в терміновому порядку скасувати свій літній відпочинок, а деякі туристичні організації знаходяться на межі розорення через відсутність клієнтів. Однак наразі ситуація трохи стабілізувалася і частина країн готова відкрити свої кордони і прийняти іноземних туристів, повідомляють експерти “СтопКору”.

За даними аналітиків, якщо в попередні роки українці частіше планували свою відпустку виходячи з особистих фінансових можливостей, то зараз вже мова йде просто про місця, куди можна було б поїхати, не дивлячись на бурхливу пандемію коронавірусу.

Одним з варіантів для відпочинку в цьому сезоні стане Туреччина. Очікується, що країна відкриє своє міжнародне сполучення від середини червня, проте точного дозволу на поїздки уряд Анкари все ще не прийняв.

Аналогічна ситуація спостерігається і в Єгипті, який активно перевіряє готовність власної туристичної галузі до можливості забезпечити безпеку тим людям, які захотіли б приїхати на відпочинок.

Поки що всесвітня динаміка туристичного бізнесу вже впала в значеннях від 40-70% і навіть якщо ряд країн відновить можливість авіасполучень, обійдеться такий відпочинок для українців в рази дорожче, аніж було до пандемії.

У той же час, зворотна ситуація спостерігається з внутрішнім туризмом країни. Зокрема, громадяни вже активно планують свої тури в Коблево, Вилково і Карпати. Також в українців все ще є можливість отримати насолоду від моря біля берегів Одеси.

Як повідомлялося раніше, в Україні очікується зростання рівня внутрішнього туризму. Незважаючи на довгий карантин люди сильно втомилися і швидше за все при першій же можливості захочуть побалувати себе подорожами, які на час закриття державного кордону можливі лише всередині України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу