Кабмін звільнив главу Держкосмосу

Поділитися:

Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України, глава Державного космічного агентства Володимир Усов був відправлений у відставку. Відомо, що винахідник з Одеси пробув на цій посаді менше року.

При цьому, уряд вже розпорядився про призначення на вакантне місце нового тимчасового керівника. Тепер виконувати обов’язки глави Держкосмосу буде перший заступник глави Михайло Лев.

Слід зазначити, що саме Державне космічне агентство керує проектуванням, розробкою і виведенням на орбіту супутників. Останнім таким був “Січ-2” ще в 2011 році. У 2014 повинні були запустити “Либідь”, але старт проекту кілька разів переносили і до сих пір не здійснили.

Нагадаємо, що в прес-службі Міністерства фінансів заявили, що в найближчі дні буде призначений новий керівник Державної митної служби.

Відомо, що Андрій Павловський заходив на посаду виконуючого обов’язки голови Держмитслужби на певний часовий період в якості кризового менеджера. Йому були визначені завдання стабілізувати ситуацію і збільшити надходження до бюджету.

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Кабміном було погоджено звільнення трьох керівників українських областей.

Уряд відсторонив від посад губернаторів Івано-Франківської області Віталія Федоріва, Сумської області Романа Грищенко і Одеської області Максима Куция.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу