Хакери полюють на вакцину від коронавірусу

Поділитися:

Згідно з даними експертів корпорації Microsoft, в останні місяці був здійснений ряд кібератак хакерами з Росії та Північної Кореї на компанії, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу.

Відомо, що зловмисники намагалися отримати доступ до облікових записів співробітників фірм.

Експерти Microsoft заявляють, що учасники угруповання Strontium (інші назви – Fancy Bear і APT28), яку пов’язують з Головним управлінням Генштабу збройних сил Росії (ГРУ), діяли методом повного перебору паролів, а хакери з КНДР розсилали фішингові листи. Крім цього, кіберзлочинці з Zinc представлялися фахівцями з підбору персоналу, а учасники угруповання Cerium видавали себе за представників Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Слід зазначити, що нападкам хакерів були схильні до відразу сім провідних фармацевтичних компаній в Індії, Канаді, США, Франції та Південної Кореї. Однак конкретні фірми фахівцями не називаються.

“Ми вважаємо подібні атаки неприйнятними і вважаємо, що цивілізованому суспільству слід засудити їх”, – відзначили американські експерти Microsoft.

Нагадаємо, що як повідомляє Міністерство закордонних справ Норвегії, хакерська атака на парламент країни відбулася 24 серпня. В її ході були зламані листування в електронному вигляді норвезьких законодавців.

Раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах Америки звинуватили Росію в організації хакерських атак, в тому числі і на Україну. Про це повідомляє Департамент юстиції США.

З таким звинуваченням відомство офіційно звернулося відразу до шести співробітникам ГРУ Російської Федерації, які належать військовому підрозділу 74455 Генерального розвідувального управління РФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу