Google оштрафували на 2,8 млрд доларів

Поділитися:

Компанія Alphabet, якій належить Google, програла позов на 2,42 млрд євро (2,8 млрд дол.) Європейському антитрастовому комітету, повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією, це перша велика перемога ЄС із запланованих трьох судів, над технічним гігантом.

Причиною штрафу стали дії компанії у 2017 році, заявила глава комітету Маргарет Вестаджер. За її словами, тоді пошуковик виводив на перші рядки власний сервіс для покупок, надаючи йому несправедливу перевагу над меншими європейськими компаніями.

Цей випадок є першим із трьох позовів на загальну суму 8,25 млрд євро. Наступні два позови стосуються операційної системи Android та рекламного сервісу AdSense.

Зазначається, що таке рішення суду може вплинути на подальші позови комітету проти таких великих компаній, як Amazon, Apple та Facebook.

«‎Суд відкинув аргументи компанії Google щодо рішення комітету, яким зізнається, що Google використав свої можливості для надання переваги власному сервісу покупок перед конкурентами»‎, — йдеться у заяві Європейського суду.

Відтак, суд підтримав рішення про накладення на компанію штрафу. У свою чергу в Google вже заявили, що мають намір оскаржити це рішення.

Раніше ми повідомляли, що американські компанії Facebook і Google збираються реалізувати спільний проект з укладання підводного інтернет-кабелю в Африку.

Також зазначалось, що омпанія Google, яка є частиною величезного холдингу Alphabet Inc., уклала угоду, предметом якої стала офісна будівля на Манхеттені. Ціна будівлі — 2,1 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу