Головний податковий інспектор розповів, скільки українців не сплачує податки

Поділитися:

За найсвіжішими даними ДПС (Державної податкової служби), 4,1 мільйона громадян країни не внесли за 10 років ні копійки в бюджет країни в якості податкових платежів. Про це під час зустрічі з представниками ЗМІ заявив глава ДПС Олексій Любченко.

Як зазначив чиновник, більше 4-х мільйонів українців не видно протягом 10 років на податковій карті. Це ті, хто ціле десятиліття ігнорував податкові платежі. А ще у 2019 році в базі ДПС не виявлено майже 12 мільйонів громадян, хоча в інших базах вони присутні. Це ті, хто офіційно не отримував взагалі ніяких доходів.

Олексій Любченко зізнався, що ДПС бачить ще 8 мільйонів українців в базі. Але його відомство не має поняття, чим вони займаються. Глава Служби згадав статистику по регіонах. Найбільше доходів офіційно не отримували у 2019 році економічно активні мешканці Одеської області. Таких там 48,3 відсотка. Впродовж останнього десятиріччя там офіційно не отримували доходів 19 відсотків економічно активного населення.

Нагадаємо, у 2019 році податківці не змогли зареєструвати як платників податків 11,8 мільйона громадян країни. Офіційно вони не отримують ні копійки. Про це під час зустрічі зі ЗМІ заявив глава ДПС (Державної податкової служби) Олексій Любченко.

Також раніше ми написали про те, що Податкова служба України займеться заробітчанами – грошові перекази будуть перевірені.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу