Податкова служба України займеться заробітчанами — грошові перекази будуть перевірені

Поділитися:

В Держподатковій службі перерахують перекази, які українські трудові мігранти роблять в Україну, а на додаток перевірять всіх на предмет задекларованих грошей. Як розповів глава відомства, саме заробітчани наповнюють один з резервів податкових накопичень в країні — йдеться про 12 млрд доларів на рік.

Декларацію, за словами Олексія Любченка, голови ДПС, зобов’язані подавати всі виїхали на роботу в іншу країну, проте не завжди це правило дотримується. Зокрема, з вищеназваної суми в 12 млрд. дол. задекларованими були тільки 11. Також відомо, що за останні три роки з України було вивезено 22 млрд. доларів.

В цей момент ФОПи та малий бізнес у якості можливих джерел податкових надходжень не розглядаються. При цьому в ДПС використовують план BEPS, який покликаний протидіяти тим бізнесменам, які ухиляються від сплати податків.

Раніше повідомлялося, що податкове навантаження за вересень зросло. За словами Олексія Любченка, голови ДПС України, обсяг декларацій з ПДВ є мінімоделлю ВВП країни. Зокрема, з лютого до квітня був помітний спад, але вже в липні-серпні відновився ріст.

Також ми писали про те, що податкова почала переформатування на вимогу МВФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу