Футурологи розповіли, яким буде ринок праці в майбутньому

Поділитися:

Алена Жупікова, засновник та ідейний натхненник KA Group, на своїй сторінці в Фейсбуці прокоментувала лекцію Равіна Джеcутасана – футуролога, которий̆ вивчає майбутнє ринку праці та людського капіталу в контексті розвитку штучного інтелекту та інших технологічних змін.

ПО думку футуролога буде відбуватимуться перехід від зростання і підвищення ефективності бізнесу до стійкості і гнучкості. Необхідний буде перезапуск компаній і бізнес-моделей, для визначення ефективності використання аутсорсингу, впровадження автоматизації, роботизації.

Змінюється концепція обіцянок, яке можна дати співробітнику: це не безпеку і стабільність – це ЯСНІСТЬ НАПРЯМКИ, – пише блогер.

Відбуватиметься перехід від адміністративного лідерства до контекстуальному.

Культура може стати новим «клеєм». У минулому ми орієнтувалися на структуру, в майбутньому – на культуру.

Необхідно буде шукати оптимальну комбінацію між технологією і людьми.

Досвід співробітника повинен бути багатшим. Підніметься роль розвитку культури особистого самонавчання. Впровадження стійких і зрозумілих метрик оцінки KPI.

Про реальну ситуацію на ринку праці в Україні дивіться на нашому каналі: Міжнародна організація праці пророкує катастрофічні наслідки від пандемії коронавируса.

Ми також писали, що через карантин велика кількість компаній змушені були припинити свою діяльність, тим самим залишити своїх співробітників без роботи.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу