«ФЛП пережили 2020 рік краще, ніж очікувалося», — експерт

Поділитися:

На сьогодні відомо, що 8 тисяч держдопомоги, яку держава платить підприємцям і бізнесу, повертаються.

«Держава готова виплатити ФОПам і працівникам підприємств, які постраждають через введені карантинних обмежень в «червоних зонах», по 8000 грн. Так само, як це було взимку», — заявив прем’єр-міністр України.

Подати заявку можна буде в додатку «Дія», а місцева влада отримає право додати грошей, якщо вважатиме за потрібне і матиме відповідний ресурс.

Ксенія Ляпіна, ексглава Національної регуляторної комісії, говорить про те, що підприємці — і ФЛП, і інші — пережили попередній локдаун і кризу, з ним пов’язану, набагато краще, ніж цього очікувала українська влада. Наприклад, не так багато фірм і підприємств зачинилися, більшість просто зробила паузу в роботі, зберігши при цьому і працівників, і клієнтів.

«Звичайно, бізнесу потрібно надавати допомогу, це безумовно. У такі часи треба бачити підтримку», — говорить експерт.

Грошей ніколи не буває достатньо, за словами Ксенії Ляпіної. У порівнянні з іншими країнами (з тією ж Німеччиною) Україна платить мало. Але це те, що країна може виділити.

«Який є ресурс, такий і розподіляємо. Відносно суми в 8 тисяч… Спочатку ця цифра здавалася впавшою з неба, просто незрозумілою. Однак з часом прийшло розуміння, що ця цифра дозволяє прожити складні часи. Влада проаналізувала ситуацію і пропонує комбіновану форму», — зробила акцент Ляпіна.

Йдеться про те, що Київська міська влада може дати більше (додавши від себе), а ось Тернопільська, скажімо, набагато менше. За словами нашого експерта, це поділ відповідальності. Підприємці, малий бізнес, ФЛП — це в першу чергу місцеві податки.

Більше інформації про податки, вплив місцевих рад, життя підприємців у своїх містах Ксенія Ляпіна розповіла в ефірі «Першого Ділового» телеканалу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу