«Електронмаш» вдруге продали на приватизаційному аукціоні

Поділитися:

Вдвічі дешевше. Київський завод «Електронмаш» вдруге продали на аукціоні з приватизації тепер вже за 430 млн грн. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Така ціна у 6 з половиною перевищує стартову позначку, але це майже наполовину менше за результат першого продажу, коли вартість зросла до 970 млн грн.

Усього участь в аукціоні взяли 5 компаній. Цим він також відрізняється від першого аукціону, коли позмагатися за “Електронмаш” вирішили 22 компанії.

Перемогу отримало ТОВ «Український імідж», яке займається діяльністю у сфері права. Засновницею компанії є Віолета Глинянчук, статутний капітал фірми становить 50 тисяч гривень.

Перший аукціон з продажу «Електронмашу» був визнаний таким, що не відбувся, оскільки його переможець не підписав договір купівлі-продажу об’єкта у встановлений строк. Тоді переможцем аукціону з приватизації держпідприємства у Києві стало маловідоме ТОВ «Лортен Груп» зі статутним капіталом 100 гривень. У Фонді держмайна припускали, що фірму створили спеціально під аукціон.

Зауважимо, «Електронмаш» був створений у 1965 році, завод досяг свого піку розвитку у 1980-х завдяки виготовленню електронно-обчислювальних машин.

Наразі з 10 тисяч працівників на підприємстві залишилося 140, а підприємство обросло боргами та втратило основний вид діяльності. Згідно з приватизаційними умовами, новий власник повинен погасити борги підприємства. Вони нині сягають майже мільярда гривень, а прострочена кредиторська заборгованість – 12 млн грн. За перші пів року 2021 року збиток заводу становив 2,4 млн грн, а у 2020 році – 10,9 млн грн.

Нагадаємо, що в українському уряді сподіваються залучити від приватизації до державного бюджету вісім мільярдів гривень.

Такі очікування озвучив прем’єр Денис Шмигаль під час онлайн-дискусії «Реформи для інвестицій в Україну».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу