Екоінспекція перевірить рибні морські порти

Поділитися:

У Державній екологічної інспекції розповіли, що інспекторам відомства дозволять перевіряти забруднення моря, де базуються судна флоту рибної промисловості.

Очільник держекоінспекції Андрій Мальований розповів, що уряд ухвалив відповідну постанову. Вона затверджує порядок взаємодії адміністрації морських рибних портів та портопунктів, а також місць базування суден флоту рибної промисловості з Державною екологічною інспекцію щодо дотримання природоохоронного законодавства, якщо будуть виявлені випадки скидання суднами чи плавзасобами шкідливих речовин в акваторію порту, портопункти, місця базування суден.

У разі виявлення такого факту Адміністрація рибного порту зобов’язана повідомити про цей факт екоінспекцію. Після чого інспектори ДЕІ мають розпочати перевірку, зокрема, шляхом відбору проб води для подальшого дослідження у лабораторії. Якщо виявлять відхилення від норм – інспекція повинна буде вжити заходи щодо капітана судна чи судновласника. Також  адміністрація має протягом доби з початку ліквідації забруднення передавати екоінспекції опис вжитих заходів та дані щодо обсягу забруднюючих речовин.

Загалом документ встановлює єдиний механізм взаємодії адміністрації з екоінспекцією. Очікується, що це дозволить забезпечити прозорі та неупереджені перевірки.

Відомо, що з січня по вересень порушники природоохоронного законодавства завдали довкіллю більше 2 млрд гривень збитків.

Нагадаємо, що в Україні хочуть створити Бюро екологічного страхування.

Раніше ми повідомляли, що Український кліматичний фонд може запрацювати на початку 2023 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу