Другою за висотою будівля у світі очолила Малайзію

Поділитися:

Поки що будівля перебуває на стадії будівництва. Тим не менш, її вже звели, а висота Merdeka досягла 678,9 метрів, що дає їй законне право займати другу позицію серед найвищих споруд у світі.

Нагадаємо, що, як і раніше, найвища будівля у світі знаходиться в Дубаї під усім відомою назвою Бурдж-Халіф, висота якого встановлена ​​рекордною – 828 метрів.

Слід зазначити, що висота малазійської Merdeka становить 678,9 метра з урахуванням антенного шпиля в 160 метрів. Зведення конструкції вже завершено на 85%, а в експлуатацію будівлю планується здати до кінця 2022 року.

Хмарочос у назві матиме цифру 118, що буде виправдано кількома критеріями. Насамперед, – це кількість поверхів, а також у ньому будуть розташовані 118 торгових центрів. Крім ТЦ у будівлі облаштують готель Park Hyatt, музей, ресторан, мечеть та найвищий оглядовий майданчик з усіх існуючих у Південно-Східній Азії.

До речі, розташування майбутнього хмарочоса також вибрано логічно. Неподалік від нього знаходиться стадіон, що увійшов до історії Малайзії, як місце оголошення держави незалежною, що сталося 31 серпня 1957 року. Саме так і перекладається Merdeka – «незалежність».

Будівництво другої за висотою будівлі у світі почалося в 2014 році, а оцінна вартість проекту становить близько 1,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Китаї запустили найбільший у світі витяг для кораблів.

Також ми повідомляли про рейтинг найдорожчих міст у світі. Перше місце дісталося Тель-Авіву.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу