Київ став ще дорожчим містом для життя

Поділитися:

У світовому рейтингу найдорожчих міст Київ опинився на 88-му місці. Близько півроку тому він займав 101-е. Отже, за рік життя в столиці України суттєво подорожчало.

Economist Intelligence Unit, як завжди, опублікував регулярний звіт, з якого стає ясно, в яких зі 173 міст життя обходиться найдорожче. У даному рейтингу до уваги взято ціни за серпень і вересень 2021 року. Загалом життя по всьому світу подорожчало на 3,5% (у національній валюті), що, як зазначають експерти, визнано найшвидшим зростанням інфляції за останні п’ять років.

Перше місце посідає місто Ізраїлю – Тель-Авів. Це пов’язано зі зміцненням національної валюти шекелю по відношенню до долара, а також стрибком цін на продукти харчування та громадський транспорт. На другому місці опинився Париж, а трійку лідерів найдорожчих для життя міст замкнув Сінгапур, найбільш наближений до показників французької столиці.

Четверте та п’яте місця розподілили Цюріх та Гонконг. В цілому, тенденція верхніх рядків, як і раніше, належить європейським і розвиненим азіатським містам.

Найдешевші для життя міста знаходяться здебільшого в Африці та на Близькому Сході.

Найдешевшим у рейтингу міст так і залишився Дамаск, а найвизначнішим виявився Тегеран. З 79 місця в попередньому рейтингу зараз він зайняв 29. Причина такого стрибка обумовлена ​​введенням санкцій США, що спровокувало дефіцит і значне зростання цін.

Рим відзначився тим, що, навпаки, «вирвався» з одних із найдорожчих до найбільш прийнятних для середнього життя. Із 16 позиції італійська столиця виявилася на 48.

Раніше ми писали про рейтинг країн із найдоступнішими цінами на житло.

Також ми повідомляли про те, що Україна зміцнила свої позиції у Глобальному індексі продовольчої безпеки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу