Держслужбовцям хочуть збільшити вік виходу на пенсію

Поділитися:

Фракція “Слуга народу” розробляє законопроект, згідно з яким державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше 65 років.

Так, зараз держслужбовці України повинні виходити на пенсію в 60 років. Однак, якщо вони хочуть залишитися при посаді довше, то можуть продовжити термін своєї служби до 65 років завдяки спеціальним наказом.

При цьому, мова йде про відстрочку самого звільнення через вихід на пенсію, а сам пенсійний вік і виплату пенсії переносити не будуть.

Крім цього, громадяни України можуть не просто продовжити працювати на пенсії, але і відстрочити її виплату. Відомо, що за кожен місяць відстрочки пенсії її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців складе 0,75%.

“Людині, який придбав право на пенсію за віком відповідно до цього Закону, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати і одержувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком “, – сказано в законі.

Нагадаємо, що в прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що мінімальна пенсія підвищилася на 110 гривень. При цьому, перерахунок виплат уже здійснено для 1,6 мільйона пенсіонерів.

Відомо, що підвищення мінімальної пенсії відбулося в наслідок підписання закону про збільшення мінімальної зарплати до рівня 5000 гривень.

Раніше повідомлялося, що Міністерство соціальної політики України представило на узгодження Федерації профспілок проект постанови Кабінету міністрів про доплати пенсіонерам у віці 75-80 років.

Відомо, що документ пропонує з 1 березня 2021 року встановити доплати для українських пенсіонерів до 500 гривень, за умови, що рівень їх пенсії менше середньої заробітної плати. Крім цього, якщо пенсія навіть з урахуванням доплати складе менше ніж 2600 гривень, передбачається виділяти додаткові кошти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу